Ароматизатор для авто своїми руками: як зробити?

Ароматизатор для авто своими руками: как сделать?

Приємний запах у салоні підкреслює статус водія і позитивно впливає на пасажирів. Безумовно, ви можете купити пахучку для авто в магазині. Але так приємно зробити ароматизатор своїми руками. Особливо якщо йдеться про презент для дорогої людини. Чому краще зробити освіжувач самому? Для цього є кілька причин:

  • ви будете цілком і повністю впевнені в натуральності пахучки;
  • це доступний варіант: все, що вам знадобиться, напевно є у вашій аптечці або на полиці у ванній;
  • ви можете вибрати аромат, який подобається вам. Також можна створити цікаву композицію з кількох ефірних олій.

Пахучка сприяє концентрації уваги, вбиває сторонні запахи в салоні або м'яко обволікає.

Як вибрати аромат для авто?

Загляньте в кухонну шафку, де у вас лежать спеції. Як ароматизатор для салону авто підійде аніс, кориця або... зерна кави. Все залежить від того, чому віддасть перевагу власник машини. Можна зробити ставку на ефірну олію. Але будьте обережні: деякі ефіри мають розслаблюючий ефект, що категорично протипоказано тим, хто сидить за кермом. Такі властивості мають такі олії: жасмін, лаванда, ваніль і конвалія. Але (!) якщо водій перебуває у стресі, ці запахи стануть паличкою-виручалочкою.

Для щоденної ароматизації салону підійдуть бадьорі аромати. Завдяки їм водій сконцентрується на керуванні автомобілем, стежитиме за рухом на дорозі і не впадатиме в сон, навіть якщо він втомився. Найкращий варіант: ефір групи цитрусові або кориця, м'ята. Враховуйте, що освіжувач повітря не повинен перебивати всі запахи. Інакше це загрожує небезпекою. Якій? Наприклад, до салону потрапили вихлопні гази. Це знак тривоги, а ароматизатор може перебити неприємний запах.

Прості та цікаві ідеї освіжувача для авто

Насамперед зверніть увагу на консистенцію ароматизатора. Рідку пахучку легко розлити в салоні. І потім їдкий аромат буде дуже складно вивести. Тому ароматну рідину варто розливати у спеціальні флакони від використаних пахучок. Попередньо переконайтеся, що попередній аромат вивітрився із судини. Якщо ви хочете отримати м'який і ледь вловимий аромат, капніть суміш олій на вату. Інтенсивність запаху можна регулювати, збільшуючи чи зменшуючи кількість крапель олії. Така пахучка порівняно недовговічна. Тому як тільки запах набридне, ви зможете легко замінити його на інший.

Що робити, якщо у вас під рукою немає порожнього флакона з кришечкою? Підійде… звичайна фольга, яку використовують у кулінарії. Накрийте нею баночку, і проробіть кілька отворів у фользі. Ще один варіант: сільничка та сода. Заповніть ємність на 3/4 содою і додайте 10-15 крапель ефірного масла, що сподобалося. Пахучка буде випромінювати аромат дуже довго. Головне, періодично струшувати її.

Як зробити гелевий ароматизатор для авто?

Найбільш вдала консистенція для автомобільного пахучка – гелева. Ви можете випадково загальмувати, або хтось із пасажирів випадково перевернути ароматизатор – у будь-якому випадку салон залишиться чистим. Щоб зробити пахучку своїми руками, знадобиться желатин. Висипте його в гарячу воду та розмішайте, щоб він повністю розчинився. Комочків не повинно бути. У холодній воді розчиніть столову ложку солі, а потім залийте рідину в желатин.

Увага: важливо! Налийте 10-15 крапель ефіру в ємність для пахучки. І лише потім додайте желатинову суміш у флакон. Потім добре розмішайте засіб і дайте йому рівно добу на застигання. Хочете, щоб пахучка виглядала незвичайно? Використовуйте харчовий барвник. Пограйте з дрібним декором: це може бути бісер, глітер, черепашки, камінці.

Якщо ваш досвід виявився невдалим, ви завжди можете виправити ситуацію, замовивши брендовий ароматизатор для авто на нашому сайті.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]